Tips & råd för ditt hår

Vanliga och ovanliga frågor om hår.
Här besvarar vi de vanliga - och ovanliga frågorna som berör ditt hår.

Varför blir mitt hår frissigt?

Frissigt hår är ofta torra. det saknas fukt . Ett lockigt hår är torrare än ett rakt hår och behöver mer fukt. Frissigt kan det bli av kemiska behandlingar då det torkar ur håret och då krävs det att göra inpackning eller inte tvätta det för ofta. 
Det finns produkter att ha i håret för att få bort lite frissighet. Ett tips är att smörj in lite inpackning och låt det sitta kvar. Funkar säkert med balsam också, fast ta lite åt gången. 

Kan jag laga mina kluvna hårtoppar?

Du kan använda produkter i håret så det blir bättre. Fast det bästa är att klippa bort dom.

Hur ofta ska du tvätta håret ?

Bäst att tvätta håret två-tre gånger i veckan. Och då använda ett snällt schampo. Då menar jag ett schampo utan starka tvättensider. Hårbotten är också känslig , som vi också måste vara rädd om.

Spelar det någon roll vilka schampo och balsam jag använder?

Du ska ha ett schampo som är för ditt hår. Ibland skulle det behövas två schampo pga, att hårbotten kan behöva ett schampo och håret ett annat.  När schampot är för kraftigt så tvättar det bort även det naturliga fettet som behövs för att håret och hårbotten ska må bra.  Balsam drar ihop fjällskiktena på hårstrået och då blir håret mer glansigt. Kan även använda äppelcidvinäger att skölja håret med för att få det glansigare, Spä ut det med vatten. 

Påverkar det jag äter mitt hår?

Det gör det, håret mår bäst om du äter nyttigt, sover bra och motionerar. Mår kroppen bra så syns det på håret.