Peruker

I dag är det mer vanligt med peruk än förr. Perukerna är så fina idag att det knappt märks att det är en peruk.
Dagens peruker finns i både syntet och riktigt hår. Den mest vanliga är syntet.

Hjälper dej som får hårbortfall i samband med cytostatika-Strålbehandling.  
Jag brukar träffa dej så fort du kan när du fått ditt besked att du får en rekvisition på en peruk. Efter det beställer jag fler som vi provar och är det något som ska göras med peruken som sys in eller ändras så gör jag det. Jag klipper till den och stylar den efter ditt önskemål. 
​​​​​​​
Det kan ta någon dag med styling då det är en längre process för att få det permanent. Så fort den är klar provar vi igen och du får den med hem.

Hur gör jag om jag vill ha en peruk?


Har du en rekvisition på en peruk eller vill du ha en peruk ändå?
Vill du ha en peruk utan rekvisition så är det bara att boka in en tid.

Har du en rekvisition?
Hör av dej så fort du fått eller vet att du ska få en  rekvisition. Och gärna innan ditt hår har ändrats på något sätt så jag kan se hur ditt hår ser ut. Både vad det gäller frisyr och färg.

Boka in en tid så vi kan se vad du vill ha. Peruker är olika byggda och har olika hår. Det finns både äkta, syntet och en blandning av både äkta och syntet. Då beställer jag en eller flera som vi provar så du känner att det är rätt. 

När peruken kommit hör jag av mej och då provar vi ut den och behövs den sys in så gör jag det. Även om den behöver klippas eller stylas om. Det kan ta någon dag. beroende på vad jag ska göra. 

Även om du har en peruk i syntethår kan jag styla om den så du kan bli fin om du ska ut på någon tillställning som du vill bli extra fin på.

Skötsel av syntetperuk:


Rengöring:
1. Borsta försiktigt igenom peruken.
2.Ta en msk S-schampo i en balja med ljummet vatten. Låt peruken ligga i ca 10 min. Gnugga eller vrid inte eftersom de självrengörande egenskaperna automatiskt avlägsnar all smuts från peruken. Är peruken väldigt nedsmutsad så upprepa proceduren.
3. Skölj noggrant under rinnande ljummet vatten. Grugga inte.

Balsam:
Gör som ovan en msk balsam i ljummet vatten. Utan att skölja ur balsamet. Balsam ger peruken glans och smidighet samt skyddar mot statisk elektricitet.

Torkning och frisering:
1. Tryck ut vattnet med händerna i hårets riktning och tryck sedan försiktigt ur resterande fuktighet i en handduk.
2. Skaka peruken för att återställa frisyren, låt självtorka i rumstemperatur. Använd wigtree för att underlätta och påskynda torkningen.
3. Borsta och kamma inte förrän håret är torrt.

Daglig skötsel.
S Conditioner ger fibern tillbaka dess glans och smidighet samt återställer skyddshinnan. Utan denna skyddshinna blir fibern lätt matt och spröd.
Kamma eller borsta håret till önskad frisyr, spraya på ca 20-30 cm avstånd med S Conditioner över håret. Det torkar snabbt och skyddar håret hela dagen.
Bra att använda den dagligen då du kan spraya i både i vått och torrt hår. 

Håll dej ifrån värmekällor som ljus, ungsvärme etc.